joi, 16 ianuarie 2014

Arduino si...spy Cam !

Am gasit cea mai accesibila camera video!
Are documentaie "fara numar"  pe net . O gasiti aici, http://www.cameraspionaj.ro/28-camere-spion/breloc-spion  la 49 Ron ! Sau aici : http://spy.store.ro/camere-ascunse/574/  cu tot cu card de 4Gb la 68,4 Ron.
Ce poate face: poze, sau film.avi,  dupa cum se doreste.la fim, inregistreaza si sonor . Are cablu USB inclus , baterie LiPo inclusa, care se incarca la pC prin USB. Eu am cumparat un card de 14 Gb.gata cu reclama !   Camera #808 arata cam asa: 

Camera camuflata in breloc auto - 4GB


Partea interesanta : am gasit date tehnice si articole suficiente pe net , ca sa o modific si sa execut comenzile din exterior, cu boardul Arduino Uno. 
Ce am facut eu pina acum :    
-am cuplat conectori externi pentru Gnd, pentru butonul On/Off , si pentru butonul "Mode" la circuitul camerei #808;

-am facut o interfata Cam - Arduino Uno, cu adaptare (LED + 2Kohmi) pentu comanda butonului On/Off de la pinul 13 Arduino Uno si  un etaj cu tranzistor si releu pentru comanda butonului "Mode" de la pin 12 Arduino Uno ;

-primele incercari :  
 Programul pentru fotografiat , cu o comanda din serial monitor:


Diferenta dintre fotografiere si filmare , este realizata de fabricantul camerei prin timpul de mentinere a butonului "Mode"  apasat.
A trebuit sa determin prin incercari repetate acest timp, atit la fotografiere cit si la filmare   
Programul pentru fimare:


Link-uri de referinta:
http://chucklohr.com/808/C3/index.html   = aici sint toate referintele posibile pentru camera #808
http://www.instructables.com/id/Keychain-camera-with-PIR-motion-detector-controlle/  - atentie , mie nu mi-a functionat schema electronica prezentata aici ; a trebuit sa refac actionarea butonului "Mode" cu releu.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu